Ylläpitäjä

by:

HarrastuksetKikiMerriNemi

Moi,

Olen Kaisa 🙂 Hankin ensimmäisen koirani, ruotsinlapinkoira Merrin (Little Honeys Darfi) kesäkuussa 2001. Tuolloin en vielä tiennyt koirista -etenkään lappalaiskoirista- juuri mitään eikä minulla ollut minkäänlaista käsitystä siitä kuinka harvinaisen kultakimpaleen olin saanut käsiini. Olin pitkään haaveillut koirasta muttei minulla ollut mitään kuvitelmia siitä, että alkaisin miksikään Harrastajaksi. Kunhan nyt vain saisin sen koiran, jonka kanssa käydä lenkeillä ja olisi … Koira.

Eipä siinä kauaa kuitenkaan mennyt kun olin jo mukana ties missä kuvioissa. Sosiaaliset piirit laajenivat vauhdilla kun tutustuin koiraharrastajiin niin Oulun seudulla kuin laajemmastikin. Ensimmäisinä koiranomistajuusvuosinani olin aktiivisesti mukana niin paikallisessa koirakerhossa kuin rotuyhdistyksessäkin. Merrin kanssa harrastin aktiivisesti agilityä, pelastuskoiratoimintaa ja tokoa. Merri pyörähti myös joitain kertoja näyttelyissä, menestystä sille alkoi tulla vasta kun se oli aikuistunut.

Merri kesällä 2001.

Merrin ollessa 3-4 -vuotias aloin haaveilemaan toisesta koirasta, pyörittelin muitakin rotuja valintaprosessissa päätyen kuitenkin ruotsinlapinkoiraan. Mitäpä hyvältä tuntuvaa  muuksi vaihtamaan. Nemi muutti meille Ruotsista kesäkuussa 2005. Nemin kanssa jatkoin samojen harrastusten parissa, pelastuskoiralu jäi jossain välissä pois ohjelmistosta kun aika ei riittänyt panostamaan siihen kunnolla. Agility ja siinä kilpaileminen oli vienyt minut ja koirani täysin.

Nemi Kemijärvellä talvella 2011

Toukokuussa 2013 Merri lähti pilviporoja paimentamaan (luusyöpä), kolme vuotta myöhemmin Kiki tepasteli elämäämme. Kikistä ei tullutkaan agilitykoiraa (kyynärnivelen kasvuhäiriö operoitiin marraskuussa 2016), vaan nosework-, haku- ja tokokoira.

Kiki 17 viikkoa, kesällä 2016.

t: Kaisa (kaisa at ruotsinlapinkoirat.com)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *